Een online kijkje in jouw bedrijf

De werkwijze bij een virtuele tour

  • Breng jouw locatie perfect in beeld
  • Laat jouw doelgroep bij je binnenkijken
  • Laat videoboodschappen zien in de tour
  • Onderscheid je van je concurrenten
  • Werkt perfect op desktop en mobiel

Probeer per branche onze interactieve virtuele tourvoorbeelden zelf!

De werkwijze bij een virtuele tour

Het creëren van een virtuele tour is een gestructureerd proces dat expertise en precisie vereist om een meeslepende en informatieve ervaring te bieden. Bij AS-IS Virtual Tour volgen we een zorgvuldige werkwijze om hoogwaardige virtuele tours te produceren. 

Wat-is-een-Virtuele-Tour

Wat is een virtuele tour?

Een virtuele tour is een interactieve en meeslepende presentatie van een fysieke locatie die online kan worden bekeken. Het stelt mensen in staat om vanaf hun computer, tablet of smartphone door een ruimte te navigeren alsof ze er fysiek aanwezig zijn. Deze tours worden vaak gecreëerd door het vastleggen van beelden en video’s van de locatie vanuit verschillende hoeken en deze vervolgens te combineren in een naadloze ervaring. 

Hier is een diepgaand overzicht van de werkwijze bij een virtuele tour

Stap 1: Consultatie en doelstellingen

Onze virtuele tour begint met een grondig overleg met jou, onze gewaardeerde klant. Tijdens deze fase willen we een diepgaand begrip krijgen van je doelstellingen en verwachtingen. Wat wil je bereiken met de virtuele tour? Wie is je doelpubliek? Welke aspecten van je locatie wil je benadrukken? Door deze vragen te beantwoorden, kunnen we een duidelijk plan opstellen.

Stap 2: Locatievoorbereiding

Een essentieel onderdeel van het proces is de voorbereiding van de locatie. We zorgen ervoor dat de ruimte optimaal is ingericht en schoon is. Dit omvat het opruimen van eventuele rommel, het regelen van meubilair en ervoor zorgen dat alles er op zijn best uitziet. Een goed voorbereide locatie leidt tot indrukwekkende resultaten.

Stap 3: Beeld- en videocaptatie

Nu begint het vastleggen van de beelden. Ons team maakt gebruik van geavanceerde camera's en apparatuur om 360-graden beelden en videomateriaal van de locatie vast te leggen. We nemen verschillende hoeken en perspectieven op om een uitgebreid beeld te creëren.

Stap 4: Postproductie en beeldbewerking

Na de opnames gaan we aan de slag met de postproductie. Dit omvat het bewerken en optimaliseren van de vastgelegde beelden en video's. We passen kleurcorrectie toe, verbeteren de belichting en zorgen ervoor dat elk detail tot zijn recht komt. Het doel is om beelden te creëren die niet alleen mooi zijn om naar te kijken, maar ook informatief zijn.

Stap 5: Interactiviteit toevoegen

Een van de kenmerken die virtuele tours zo boeiend maken, is interactiviteit. We voegen interactieve elementen toe aan de tour, zoals hotspots en pop-upinformatie. Hierdoor kunnen kijkers specifieke gebieden selecteren voor meer details, zoals productinformatie, geschiedenis van de locatie of aanvullende afbeeldingen.

Stap 6: Virtuele rondleiding samenstellen

Nu is het tijd om alle elementen samen te voegen tot een naadloze virtuele tour. We creëren een vloeiende navigatie-ervaring, zodat kijkers gemakkelijk door de locatie kunnen bewegen. We zorgen ervoor dat de tour intuïtief en aantrekkelijk is, met vloeiende overgangen tussen beelden en interactieve punten.

Stap 7: Kwaliteitscontrole en testen

Voorafgaand aan de oplevering van de virtuele tour voeren we uitgebreide kwaliteitscontroles en tests uit. We controleren de functionaliteit, de beeldkwaliteit en de algemene gebruikerservaring. Eventuele problemen worden opgelost om ervoor te zorgen dat de tour foutloos is.

Stap 8: Implementatie en integratie

Zodra de virtuele tour is goedgekeurd, implementeren we deze op de gewenste platforms. Dit kan je website zijn, sociale media, mobiele apps of specifieke virtuele tourplatforms. We zorgen voor een soepele integratie, zodat je doelgroep gemakkelijk toegang heeft tot de tour.

Stap 9: Promotie en distributie

Het creëren van een geweldige virtuele tour is slechts de eerste stap. We helpen je ook bij de promotie en distributie ervan. Dit omvat het delen van de tour op relevante kanalen, het optimaliseren voor zoekmachines en het aantrekken van een breder publiek.

Stap 10: Onderhoud en updates

Ten slotte bieden we voortdurend onderhoud en updates aan. Als er wijzigingen in de locatie zijn of als je nieuwe inhoud wilt toevoegen, staan we klaar om de virtuele tour aan te passen en te verbeteren.

Hoge resolutie

AS-IS Virtual Tour maakt gebruik van geavanceerde technologie om virtuele tours van uitmuntende beeldkwaliteit te realiseren. Zelf wanneer je inzoomt in de tour is het beeld nog scherp, waardoor de bezoeker een geweldige indruk ervaart. Bekijk hieronder het verschil tussen lage resolutie en de scherpe resolutie van onze tours.

Kwaliteit - VoorKwaliteit - Na

Voor kleine en grote bedrijven

Virtual tours zijn van onschatbare waarde voor bedrijven van elke omvang. Ze bieden kleine bedrijven de kans om online zichtbaarheid te vergroten, terwijl middelgrote bedrijven profiteren van een boeiende presentatie van hun faciliteiten. Voor grote ondernemingen vormen virtual tours een krachtig instrument voor het visualiseren van complexe infrastructuren, wat bijdraagt aan transparantie en vertrouwen.

Map KleinMap Groot

360° Luchtfoto in jouw virtual tour

In tegenstelling tot veel andere Virtual Tour aanbieders bieden wij ook de mogelijkheid om een of meerdere luchtfoto’s toe te voegen in jouw virtual tour. Met deze luchtfoto kunnen bezoekers jouw locatie in 360° vanuit de lucht zien, wat zorgt voor een spectaculaire eerste impressie. Vervolgens kan de bezoeker afzakken naar de vloer om jouw locatie van dichtbij te zien.

Street view fotograaf luchtfotoStreet view fotograaf binnenfoto

AS-IS Virtual Tour: Je partner in virtuele tours

Bij AS-IS Virtual Tour zijn we toegewijd aan het leveren van hoogwaardige virtuele tours die je bedrijf naar een hoger niveau tillen. Onze uitgebreide werkmethode garandeert een boeiende en informatieve ervaring voor je doelgroep. Neem vandaag nog contact met ons op om te ontdekken hoe we je kunnen helpen met een op maat gemaakte virtuele tour voor je bedrijf. Het is tijd om de kracht van virtual reality te omarmen en je bedrijf te laten bloeien.

Zonder hen waren we nergens

Onze opdrachtgevers

Neem eenvoudig contact op.